Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský dort s beruškami

17. 5. 2011

 

Suroviny:

Korpus:
250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5x vejce, 240 g cukru moučka,150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 100g kokosu.


Kokosový krém:
3 másla, uvařený pudink ve vodě 1l,cukr dle chuti každého...nekdo má rád sladké krémy, někdo méně sladké, kokos -2 hrsti, ztužený pokrmový tuk - 100g


Potahovací hmota:
1/2 kg cukru, 1/4 kg sušeného mléka, 2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy, pár kapek tresti – podle chuti, 2 lžíce vody

Postup

Korpus:
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.Přidáme kokos. Nakonec vmícháme sníh. 

Formu vymažeme sádlem a dáme na chvilku ztuhnout do lednice. Poté do formy nalijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě.

Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté kokos.


Potahovací hmota:
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.

Dětský dort s beruškami