Čokoládový dort
Ingredience Receptu
Na těsto dortu:
- 125 g hořké čokolády na vaření
- 6 vajec
- 125 g tuku (másla)
- 40 g moučkového cukru
- špetka soli
- 160 g cukru krupice
- 125 g polohrubé mouky
Na krém dortu:
- 225 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilky
- 125 g čokoládové polevy
- 200 ml smetany ke šlehání
- Ovoce podle chuti
Postup přípravy čokoládového dortu
Nejdříve si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Utřeme máslo s cukry a se solí. Do této směsi vmícháme žloutky a čokoládu. Z vaječných bílků si ušleháme hladký sníh a dohromady s moukou vmícháme do základní čokoládové směsi. Vážně je to snadný recept. Čokoládový dort pečeme v dortově formě při 180 °C zhruba 50 minut. Po vychladnutí si dort rozkrojíme na dva díly. Nachystáme si krém čokoládového dortu. Čokoládu opět rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme si máslo, vmícháme špetku soli, cukr a vanilku. Nyní přidáme rozpuštěnou a zchladlou čokoládovou polevu (koupíme hotovou). Ušleháme šlehačku a vmícháme do krému. Dort namažeme zevnitř mezi dortové pláty a nakonec potřeme i zvenku. Dort můžeme dozdobit vybraným ovocem, třeba mandarinkama, kiwi, atp.
Poznámka k receptu
Ozdobení čokoládového dortu je jen na nás. Můžeme použít klidně lentilky a nebo barevnou rýži.