Jdi na obsah Jdi na menu

Piškotový dort

17. 5. 2011

Ingredience Receptu

  • 6 vajec
  • 18 dkg cukru
  • 18 dkg hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy piškotového dortu

Vajíčka si dohromady s cukrem utřeme do hladké pěny. Následně přidáme olej a dále mícháme těsto na piškot. Je dobré použít kuchyňského robota. Do jemné hmoty přisypeme mouku, kterou promíchanou s práškem do pečiva. Vše dohromady zamícháme a nalejeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme zhruba 20 minut do upečena. Po vychladnutí můžeme ozdobit, použít polevu, případně i korpus rozkrojit a naplnit marmeládou, nebo krémem.

Poznámka k receptu

Piškotový korpus může posloužit pro přípravu většího dortu.