Jdi na obsah Jdi na menu

Sachr dort

17. 5. 2011

 

Ingredience Receptu

  • 6 vajec
  • 130 g tuku (másla)
  • 130 g hořké čokolády
  • 130 g hladké mouky
  • 110 g krupičného cukru
  • 100 g cukru krystal
  • vanilka, meruňková marmeláda

Poleva na Sachr

  • 200 g cukru
  • 150 g čokolády
  • 125 ml vody

Postup přípravy Sachrova dortu

Sachrův dort určitě zvládnete i vy. Nejdříve tuk s cukrem společně utřene do hladka a následně zašleháme oddělené žloutky a hořkou čokoládu. Z bílků si vyšleháme sníh do kterého přidáme cukr krupice a chvíli ještě šleháme. Takto přichystaný sníh vmícháme do hotově směsi. Na závěr přimícháme mouku a tím máme základ na sachr připraven. Vymažeme máslem dortovou formu a nalejeme těsto. Sachrův dort pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut. Upečený dort necháme zchládnout a vyklopíme. Nachystáme si polevu sachrova dortu. Cukr ve vodě povaříme, aby se rozpustil a následně přidáme čokoládu. Rozmícháme a povaříme, aby poleva byla akorát hustá. Když máme polevu, potřeme korpus meruňkovou marmeládou, nebo zavařeninou a přelijeme čokoládou. Celý Sachrův dort dáme do chladu, aby poleva ztuhla.

Poznámka k receptu

Sachrův dort podáváme například s kávou a se šlehačkou k dortu.