Jdi na obsah Jdi na menu

Strouhaný koláč

17. 5. 2011

 

Suroviny:

Těsto:
250 g másla nebo hery, 1 celé vejce, 40 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
Nádivka:
3 tvarohy, 3 žloutky, 30 dkg cukru, ze 3 bílků sníh, puding uvařený v 1/2 litru mléka

Postup

Klasicky všechny suroviny zpracujeme, nejlépe na vále, v tuhé těsto. Dáme do ledničky nebo i mrazáku. Po ztuhnutí ho rozdělíme na dva díly, první nastrouháme nahrubo na pekáč, potřeme nádivkou, nastrouháme druhou část těsta a pečeme cca 30 minut na 180 °C.
Nádivka: Uvařený zchlazený puding vmícháme k zamíchaným ostatním surovinám.

Tvarohový koláč strouhaný