Jdi na obsah Jdi na menu

Svatební koláčky se šlehačkou

17. 5. 2011

 

Suroviny:

1kg hladké mouky
70g másla
130g cukru krupice
7 žloutků
50g droždí
3 šlehačky
špetka soli
Náplň: já použila makovou, tvarohovou, ořechovou a marmelády

Postup

Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme na těsto a necháme půl hodinky nakynout. Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky zhruba 4cm. Doprostřed dáme náplň, poté uchopíme rohy čtverců, mírně povytáhneme a spojíme přitlačením k sobě. Dáme na plech a dáme péci tak dlouho, než budou mít koláčky správnou barvu.

Poznámka

Těsto jsem dělala jen z poloviční dávky a i tak toho bylo na čtyři plechy. Dělala jsem i klasický tvar koláčků.

Svatební koláčky se šlehačkou