Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládová roláda

17. 5. 2011

 

Suroviny:

3 vejce, 130 g. cukru, 
1 vanilkový, 60 g. polohrubé mouky, 
30 g. Solamylu, ½ prášku do pečiva, 
30 g. kakaa
Náplň:

Želatina, 1 citron, 
65 g. Cukru, ½ sáčku vanilkového, 
1 lžíci moučkového, 
200 g. šlehačky

Postup

Z bílků a 3 lžic vody ušleháme sníh do kterého zašleháme100 g. cukru a vanilkový cukr. Opatrně vmícháme žloutky,mouku, solamyl, kakao, a pr. do peč. na plech dáme pergamen na něho nalijeme těsto a upečeme. (200°C) 15 min. stáhneme papír a srolujeme.
Za zahřívání rozpustíme v citrónové šťávě cukr potom smícháme s rozpuštěnou želatinou. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a smícháme s želatinou. Naplníme roládu a zavineme. Necháme zchladit.

Čokoládová roláda